Madesjö IF och Oskarshamns AIK segrade i Veterancupen 2019

Om det under de två föregångarna av Veterancupen varit lite halvdana väderförhållanden (2017 leriga planer efter veckor av regn och 2018 blåst och skyfall på eftermiddagen) hade man inte mycket att klaga på under 2019 års upplaga. Vildsvinen hade förvisso bökat en del på två av planerna på anläggningen vilket innebar att endast 3 planer fanns att tillgå, men i gengäld verkade inga spelare ha klagat på den förkortade speltiden (2 x 12 istället för 2 x 18).

För första gången fanns två grupper även på damsidan. Läs mer om detta på nedanstående länkar:

På damsidan var det ingen snack om vilka lag som skulle gå till slutspel, men Oskarshamnslagen Rödsle BK och Kristinebergs FF fick dock se sig besegrade i semifinalen när IFK Kalmar respektive Madesjö IF rättvist gick till final. Bilden togs efter Madesjö vunnit finalen med 2-0.

På herrsidan satt det hårdare inne vilket lag som skulle ta den fjärde och sista semifinalplatsen. Men tack vare 1 måls bättre målskillnad tog sig IF Stjärnan till semifinal istället för Fliseryd, som i gruppspelet vunnit med uddamålet mot Stjärnan. Även IFK Oskarshamn hade samma poäng, men storförlusten mot gruppsegraren Hultsfreds FK (1-7) gjorde att IFK Oskarshamn för första gången i Veterancupens historia missade slutspelet.

I den andra gruppen gick Oskarshamns AIK och Mönsterås GIF rättvist vidare till semifinal. Till final tog sig sedan Oskarshamns AIK och Hultsfreds FK. Finalen blev turneringens mest dramatiska match. Med matchens sista spark kvitterade Hultsfred till 1-1, så matchen gick till straffavgörande. Där blev OAIK-målvakten Peter Jansson stor matchhjälte med 2 räddningar och ett straffmål vilket innebär att OAIK blev första laget att vinna 2st Veterancuper.

Artikel om hur det gick i Veterancupen 2019 (låst för icke prenumeranter):

Foton från 2019-års cup

Statistik

Här är statistiken från Veterancupen 2019!

Med 7 mål vardera blev för övrigt Madesjös Susanne Folkesson och Hultsfreds Tobias Nilsson skyttedrottning respektive skyttekung. Övriga målskyttar listas nederst under länkarna till bilder från cupen:

Målgörare damlag

IFK Kalmar

13?

Tove Fried 2 mål

Emelie Yllenius 3 mål

Kristinebergs FF

14?

Maria Boman

Vimmerby IF

Maria Kennmark

Madesjö IF

Susanne Folkesson 7 mål

Emelie Ederström 3 mål

Johanna Edberg

Rödsle BK dam

Lovisa Dunsäter

Linda Axelsson

Rubina Sandgren

Målgörare herrlag

IF Ariel

Patrik Nilsson

Niclas Brodin

Mönsterås GIF

Jonas Dahlin

Henrik Bergerstam

Emil Svensson

Daniel Wallin

Henrik Augestrand

Jan Bergerstam

Oskarshamns AIK

Joakim Lundgren 3 mål

Mikael Svensson Sandgren 5 mål

Joakim Lengyel 3 mål

Jonas Lengyel 4 mål

Michael Moberg

Andreas Olbers

Rikard Hjalmarsson

Fliseryds IF

Robert Ljungberg

Marcus Boman

Johan Boman

Martin Sahlberg

Hultsfreds FK

Tobias Nilsson 7 mål

Johan Nilsson 5 mål

Magnus Pihl

Johan Lindell 2 mål

Pierre Fransson

IFK Oskarshamn

Jimmy Fransson

Robert Larsson

Christian Karlsson

Johan Pettersson 2 mål

Ted Engström

IF Stjärnan

Tobias Persson

Marcus Helander 4 mål

Alexander Ljung 2 mål

Cristofer Mjösberg

Dela gärna i dina sociala kanaler: